1/1 digitális videóhirdetés: Ellentmondó szempontok, IAB Cafét szervezünk!

Lezárult 1/1 projektünk keretében a digitális videó fogalom felmérése, de a végleges fogalommagyarázat még nem készült el. Ennek az okait olvashatjátok lentebb.

Ez az első alkalom, hogy valóban mély különbségek rajzolódtak ki egy fogalom körül – több mint 70 szakértő fejtette ki a véleményét arról, hogy mit is ért videóhirdetés alatt. Azt eddig is megszokhattuk, hogy apróbb eltérések sokunk fejében vannak, de a fő csapásirány általában azonos volt, függetlenül a korosztálytól, szakmai háttértől. A videó esetében azonban piaci szereptől függően eltérő meghatározások alakultak ki.

Mást gondolnak digitális videóhirdetésnek a médiatulajdonosok és a hirdetők képviselői, és ezt érdemesnek látja az IAB Hungary elnöksége jobban is megvitatni. Az a döntés született a legutóbbi 1/1 kérdőívvel kapcsolatban, hogy a szakmai közönség elé tárjuk a kutatás eredményeit (lentebb meg is találjátok a Neticle összefoglalóját a válaszokról), és emellett egy személyes vitafórumon igyekszünk kialakítani a közös álláspontot a szereplők között. A fórumot most szervezzük, de előreláthatólag május 15-16-ára tervezzük – a megszólalók szervezése folyamatban van.

A kérdés az IAB Adex szempontjából is érdekes, hiszen közel sem mindegy, hogy az egyes kategóriákba milyen hirdetési típusokat sorolnak be a médiatulajdonosok.

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s